A A A K K K
людям із порушенням зору
КП СКЕП "Сількомсервіс"
Якушинецької сільської ради, Вінницького р-ну, Вінницької обл.

!УВАГА ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКІВ!

Дата: 13.09.2022 12:57
Кількість переглядів: 228

До уваги жителів Якушинецької громади, а саме наших абонентів!
Майже у всіх минув строк повірки водомірних лічильників. У зв'язку з цим вам необхідно звернутись у відповідні підприємства (КП Вінницяоблводоканал; ДП Вінницястандартметрологія тощо) задля повірки своїх лічильників протягом двох місяців. Увага, перед демонтажем лічильника необхідно його розпломбувати, згідно чинного законодавства опломбування та розпломбування лічильників проводиться виконавцем послуги з водопостачання, тобто нами. За порушення пломби законодавством передбачені штрафні санкції. Абоненти, які подавали заявки на опломбування раніше, будуть в роботі разом з іншими абонентами та НЕ будуть притягнуті до відповідальності за споживання води без пломби. Починаючи з 13.11.2022 нам необхідно опломбувати ваші уже повірені лічильники. Тариф на опломбування та розпломбування наведений вище. 
Під час відсутності Вашого лічильника у зв'язку з повіркою, Вам буде нараховуватись плата за водопостачання згідно минулого місяця.

Щоб замовити послугу з опломбування та/або розпломбування необхідно подати відповідну заяву. Заяву можна подати в телефонному режимі, або ,за бажанням, принести фізично у наш офіс за адресою: с. Зарванці, вул. Зарічна 4а. Зразок заяви додаємо.
Подати заяву в телефонному режимі можна з 8:00 до 12:00 з понеділка по п'ятницю, за телефонами:
+38 (068) 838 00 18 — Тетяна Дмитрівна
+38 (097) 524 10 60 — Анна Петрівна

Що таке повірка лічильника води і чи потрібна вона взагалі?
Лічильник - це прилад, який використовується для обліку споживання води. Він може працювати за різними принципами. Найчастіше в ньому міститься безліч рухомих частин, які зношуються в процесі роботи.

Такий знос може привести до того, що лічильник почне показувати неправильне споживання води. Це може призвести до переплат.

Що таке повірка - під повіркою розуміється комплекс дій, спрямований на перевірку приладу, його працездатність і відповідність нормам якості. Тобто, якщо ви використали куб води, лічильник повинен порахувати рівно куб, в межах допустимої похибки.

Повірку лічильників води потрібно проводити в період від 3 до 6 років. Термін встановлюється в паспорті приладу. За чинним законодавством, період не може перевищувати 6 років. (В більшості випадках строк повірки — кожних 4 роки)

Після проведення перевірки заявнику буде виданий документ, в якому буде вказана дата наступної процедури.

Повірку лічильника може реалізувати два типи підприємств:

- державні метрологічні центри;

- приватні компанії, які мають відповідну акредитацію.

Неправильна робота водоміра може привести до того, що лічильник буде показувати підвищена витрата холодної води або гарячої води. В результаті користувач буде платити більше, ніж якби лічильник працював правильно. Тобто перевірку потрібно провести для простої економії.

Законодавство України не передбачає штрафів за порушення термінів повірки лічильників. У теорії, користувач може застосовувати його скільки завгодно. Однак, штрафи застосовуються за інші порушення:

- порушення пломби обійдеться в суму від 850 до 2550 гривень;

- споживання води без лічильника коштуватиме від 170 до 850 гривень.

У період, протягом якого громадянин користувався водою без повірки лічильників води, може бути зроблений перерахунок. Витрата буде визначатися за нормативами споживання.

Дякуємо за увагу та сподіваємось на співпрацю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Додати послуги

Додати ще одну послугу